Biezajā un aromātiskajā aveņu ievārījumā saglabājas veselas ogas, kas piešķir tam svaigu garšu un aromātu. Šis gardums vienmēr izdodas lieliski – gandrīz kā džems.

Pēc daudzu recepšu izmēģināšanas esmu apstājusies tieši pie šīs. Tici man – šī ir vienkāršākā un uzticamākā aveņu ievārījuma pagatavošanas metode! Iespējams, daudziem tā jau ir zināma, bet es vēlos padalīties ar dažiem knifiņiem, kas palīdzēs padarīt ievārījumu vēl gardāku.

VIDEO:
Aveņu ievārījuma sastāvdaļas:
Avenes 3 kilogrami (piemēram);
Cukurs 3 kilogrami (attiecība 1:1), proporcijas var koriģēt uz 1:2 vai pat 1:3;
Viltībiņa numur 1: Avenēm nepatīk mazgāšana
Avenes ļoti labi uzsūc ūdeni, tāpēc tās zaudē formu un vārot sadalās. Ja avenes ir netīras, labāk neizmantot tās ievārījuma pagatavošanai. Un, ja ogas ir svaigas un no sava dārza, tās mazgāt nevajag – pēc aveņu nolasīšanas vari droši ķerties pie ievārījuma gatavošanas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu parējās viltības
Tevi noteikti interesēs
Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti
Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
Kā intervijā pareizi atbildēt uz jautājumu “Kāpēc jūs pametāt savu iepriekšējo darbavietu?”
Sinoptiķi brīdina: 13. novembrī sāksies nedēļa, kas var samulsināt pat rūdītākos
Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
